فونت گلپایگانی SD-Golpayegani
- طراح: استودیو دفتر
- نسخه: ۱.۰
- شامل ۲ وزن
فونت گلپایگانی با استفاده از آثار بهزاد گلپایگانی طراح گرافیک (۱۳۶۴-۱۳۱۷) در دو سبک ساده و بافتدار بازسازی (Recreation) شده است.
بهزاد گلپایگانی را به عنوان پایهگذار تایپوگرافی فارسی در تاریخ گرافیک ایران میشناسند. او طی سالهای فعالیت در «انتشارات فرانکلین»، برای اولین بار مجموعهای از طرح جلدها را بر پایه تایپوگرافی طراحی کرد. بهزاد نوشتههای آثارش را از روی حروف «سیاه» (زَر) الگوبرداری میکرد. در طی فرآیند طراحی، تناسبات و شکل حروف دگرگون میشدند و در نهایت فرمهایی تازه پدید میآمدند.
برای بازسازی «فونت گلپایگانی» حروفی که در این فرآیند بیشتر دچار دگرگونی (Deformation) شده بودند، استخراج، و در ترکیب نهایی قرارداده شدند.
فونت گلپایگانی
در بسته فونت گلپایگانی موارد زیر را دریافت میکنید:
- فونتهای اصلی: با فرمت ttf فقط وزن بولد
- استایل گرانج: با فرمت ttf فقط وزن بولد
- وبفونت: فونتهای ویژه استفاده در وبسایت با فرمتهای woff . woff2 . eot
این فونت فقط از زبان فارسی و عربی پشتیبانی میکند.
این تایپفیس توسط حجت نورالهی به فونت نرم افزاری تبدیل شده است.
قوانین و مقررات:
فونت گلپایگانی یک نرمافزار مالکیتی محسوب میشود. مالکیت این نرمافزار به طراح آن، استدیو دفتر (مجید کاشانی) تعلق دارد و فروشنده انحصاری آن fontiran.com است. شما با خرید این محصول، حق تکثیر، توزیع و ایجاد تغییر در فایلها را نخواهید داشت.
با خرید فونت گلپایگانی اجازه استفاده دسکتاپ را دارید. یعنی می توانید در کامپیوترهای شخصی خود آنرا نصب کنید و انواع خروجی چاپ و فایل گرافیکی داشته باشید. (کپی فایل ها تنها برای تهیه نسخه پشتیبان مجاز خواهد بود.)
برای استفاده از این فونت لازم است تا حتما فایل فونتها توسط شخص کاربر از دامنهی fontiran.com خریداری شده باشد، همچنین برای هر محصول، لایسنس مناسب صادر شده باشد.
برای استفاده از این فونت در پروژههای نرم افزاری و وبسایت لازم است بر اساس سطح تجاری (کوچک یا بزرگ) یک لایسنس (به نام پروژه) خریداری کنید.
برای استفاده از این فونت در یک مجموعه (شرکت، موسسه، سازمان) لازم است به نام مجموعه یک لایسنس حقوقی خریداری شود.
برای استفاده از این فونت در قالبهای فروشی لازم است به نام قالب یک لایسنس ویژه خریداری شود.
برای استفاده نامحدود از این فونت در شرکتهای بزرگ (هلدینگ) پروژههای پیمانکاری، سیستمهای سایتساز و برنامههای فارسی نویس لازم است لایسنس نامحدود خریداری نمایید.
چرا خرید کنیم؟
جدای از رعایت مقررات و حقوق پدیدآورنده بهتر است هر طراح به صورت شخصی و با ایمیل خود فونت را خرید کند.
توجه داشته باشید که فونتهای سایت فونت ایران به مرور تکمیل و رفع عیب میشوند.
تنها شخص خریدار است که میتواند از طریق پنل خود آخرین نسخه را دریافت کند.
ایمیل بروز رسانی ها و رفع باگ ها تنها به ایمیل خریدار ارسال میشود.
اگر مشتری شما ملزم به رعایت قوانین کپی رایت باشد (بخصوص شرکتها، سازمانها و برند های شناخته شده) شما ناگزیر هستید برای استفاده از این فونت در محصول مورد نظر یک لایسنس صادر کنید. تنها شخص خریدار است که می تواند برای فونت خرید شده لایسنس ایجاد کند.
[…] فونت گلپایگانی با استفاده از آثار بهزاد گلپایگانی طراح گرافیک (۱۳۶۴-۱۳۱۷) در دو سبک ساده و بافتدار بازسازی (Recreation) شده است. این فونت اولبار توسط «استودیو دفتر» برای طراحی کتاب بهزاد گلپایگانی از میان آثار این هنرمند استخراج و بازسازی شد. کتاب بـهـزاد، حـاصل نزدیک به دو سـال پـژوهش دربـارۀ «بــهزاد گلپـایگانی» طـراح گـرافیکِ معـاصر ایـرانـی اسـت که در دیماه ۱۳۹۸ توسط «نشر نظر» منتشر شد. گـلپـایگانی از نـخـستین ورودیهای هنرکـدۀ تـزئینی و جزو اولین حلقۀ هنرمندانِ «مکتب سقـاخـانه» بود. او پس از تجـربههای گونـاگون هنری سرانجام حـرفۀ گـرافیک را انتخاب کرد و طراحی جلد کتـاب را بـستری مناسب برای بـیــان ایدههـایش یافت. گلپایگانی در سالهای حضور در انـتشارات فرانکلین، بـرای نـخستین بــار مجموعهای کاملا متمرکز بر تایپوگرافی را در تاریخ طراحی گـرافیک ایـران پـایهگذاری کرد. طـرح جلدهای او حـاصل مطالـعۀ مداوم در سـاختـار حــروف و تـرکیب کلمهها هستند. تـوجه به فضاهای خــالی، بــازی با اندازهها، فضاهای مثبت و منفی و ارتبـاط معنـایی فــرم بــا محتوا؛ از جمله خصوصیات آثار قـدرتمند و پیشروی این طـراح هستند. بهزاد نوشتههای آثارش را از روی حروف «سیاه» (زَر) الگوبرداری میکرد. در طی فرآیند طراحی، تناسبات و شکل حروف دگرگون میشدند و در نهایت فرمهایی تازه پدید میآمدند. برای بازسازی «فونت گلپایگانی» حروفی که در این فرآیند بیشتر دچار دگرگونی (Deformation) شده بودند، استخراج، و در ترکیب نهایی قرارداده شدند. ایدههای بهزاد آنچنان از زمانۀ خود جلوتر بودند که دو دهـه زمـان نیاز بود تـا پـس از او، توسط طـراحان دیگر درک، تـکرار و گـسترش یـابند. گلپـایـگانی در دومـیـن دسـتآورد مهـم زندگیاش، مجموعـۀ «سـپید بر سـپید» را خلق کرد. او در این تابلوها، قدرت اجرا و تسلط مثـال زدنیاش بـر حـروف فارسی و کار با کمترین امکانات بصری را به رخ کشید. بـهـزاد گلپـایگانی زنـدگی حــرفهای کوتـاه و پُرثمری داشت. امـا راهی کـه آغـاز کـرده بود نه به ارادۀ خود بلکه به جـبرِ مـرگ نیمهکاره تمـام شد. پژوهش و نگارش کتابِ «بهزاد» توسط مجید کاشانی و معراج قنبری انجام شده است. […]
[…] فونت گلپایگانی با استفاده از آثار بهزاد گلپایگانی طراح گرافیک (۱۳۶۴-۱۳۱۷) در دو سبک ساده و بافتدار بازسازی (Recreation) شده است. […]
فونت خیلی قشنگ و جالبیه . این همه تلاش آقای کاشانی و استدیو دفتر در ارائه و تولید این فونت به یاد موندنی که به نام استاد گلپایگانی نامگذاری شده، ستودنی و قابل تقدیره.
با تشکر از فونت ایران عزیز و آقای مسلم ابراهیمی که سبک و سیاقی نو در فرهنگ و ادب این مرز و بوم آفریدند.