در بستهی فونت گرامافون موارد زیر را دریافت میکنید
فونتهای اصلی: با فرمت ttf در 3 استایل
وبفونت: فونتهای ویژه استفاده در وبسایت با فرمتهای woff . woff2
فونتهای با اعداد فارسی: فونتهایی که در آنها اعداد انگلیسی و عربی و حروف عربی بهصورت فارسی نشان داده میشود.
راهنما: راهنمای استفاده از حروف جایگزین و ترکیبات
فونت گرامافون
طراحی این فونت که زیر نظر استاد گرانمایهام «دامون خانجانزاده» انجام شده، از ابتدا با هدف ایجاد یک فونت نوستالژیک اما با استانداردهای امروزی صورت گرفت. برای کمکِ بیشتر به این هدف، حروف گرامافون به صورت تقطیع شده در کنار هم قرار گرفته تا یادآور شیوهی چاپ سربی باشد؛ و نیز علاوه بر سبکِ «تمیز»، دو سبکِ «چرک» و «سنگی» به بستهی فونت اضافه شده است.
تفاوت سبکهای «چرک» و «سنگی» علاوه بر جنس بافتها در «تخریبی» یا «غیرتخریبی» بودن خطهای تشکیلدهندهی فرمهاست. به این معنا که سبک چرک دارای یک بافت سنگین در وسط حروف است، اما در بافت سنگی، خطهای دور حروف نیز تخریب شدهاند.
در ساختار حروف، سعی بر آن بوده که تا جای ممکن از سطح و دورهای کاملاً صاف و هموار استفاده شده و از پیچیدگیهای فرمی پرهیز شود.
فونت گرامافون به این علت که اساساً به منظور استفاده در عناوین و متنهای کوتاه ساخته شده، دارای تراکم زیاد یعنی فاصلهگذاری کم است.
به جهت ایجاد قابلیت بیشتر برای تایپوگرافی، چند علامت تزئینیِ خط ثلث در فونت قرار داده شده که با اضافه کردن دو تا هشت همزهی تنها بعد از علامت *، قابل استفادهاند.
برای بخش انگلیسی از فونت «ادوبیعربیک» استفاده شده و سبکهای «چرک» و «سنگی» بر روی آن حروف نیز اعمال شده است.
متولد 1365 | شیراز کارشناس گرافیک | دانشگاه غیرانتفاعی هنر شیراز تایپوگرافر و طراح تایپ طراحی تایپفیس فلسفه | 1400 طراحی تایپفیس تلگراف | 1401 طراحی تایپفیس گرامافون | 1402
دیدگاهها
سوالات متداول